fbpx

Koliko prosečna žena potroši na trudničku garderobu – i kako mogu to da isplaniram?

Žene troše u proseku 130 funti po trudnoći u Velikoj Britaniji i 200 dolara u SAD, u skladu sa podacima vodećeg brenda za trudnice. Međutim, odlazak na razne forume za trudnice pokazuje da ta cifra kreće od skoro nule do stotine funti ili dolara i, što nije iznenađujuće, teži da bude i veća kod prvih trudnoća.

Ako imate novca i želite da se razmazite – samo napred – imate na raspolaganju pregršt sjajnih dizajnerskih modnih komada tamo. Ali, ako biste radije zadržali svoj novac za osnovne stvari za bebu možete i dalje izgledati stilizovano i sa budžetom. Probajte ove ideje…

Izgradite trudnički stil u okviru budžeta

  • Koristite asesoar da Vam pomogne da garderoba koju ste nosili pre trudnoće traje što je duže moguće. Ovo uključuje komade tkanine za proširenje koji će Vam pomoći da pritegnete pantalone, suknje i jakne. Trudnički pojasevi će takođe diskretno prekrit rastuću sredinu i zadržati Vašu odeću na mestu dok podržavaju Vaša leđa i stomak.
  • Nabavite nekoliko trudničkih osnovnih komada kao što su dokolenice ili helanke, tunike i ogrtači. Izaberite dosta crnih, belih ili neutralnih boja koje će se lakše uklapati međusobno.
  • Koristite elastične materijale koji će se razvući, a onda ponovo vratiti na staro posle rođenja bebe.
  • Birajte komforne, meke materijale koji neće iritirati Vašu kožu – ovo će Vam postajati sve značajnije kako postajete krupniji.
  • Razmišljajte unapred. Mogućnost da pantalone i suknje imaju pojas na podešavanje pa nećete morati da nastavljate sa kupovinom dok Vam stomak raste. Takođe je dobra ideja da uložite u nekoliko haljina koje su široke u struku.
  • Budite sigurni da nosite odgovarajuće grudnjake za trudnice – odgovarajuća podrška je ekstremno važna tokom trudnoće jer se mlečni kanali razvijaju.
  • Pitajte prijateljice koje su postale majke da li imaju bilo šta od trudničke odeće što možete pozajmiti, proverite najbliže rasprodaje za porodilje ili se učlanite na “tajne” internet rasprodaje ili društvene stranice Vaših omiljenih brendova za upozorenje o popustima.
  • Ako Vam je potrebno nešto jednokratno za posebnu priliku pred kraj trudnoće uzmite u obzir iznajmljivanje pre nego kupovinu nečeg što više nećete obući.
Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail