fbpxMaterinstvo

Materinstvo
overlay image

Sada ste mama! Konačno je taj dugo očekivani trenutak došao i Vaša beba je ovde. Pratite naše savete i savete naših stručnjaka dok uživate u ovom posebnom periodu.

Dobro je znati

Kako možete da ubrzate izlazak iz kuće sa Vašim mališanom u naručju? I da li je sebično – ili potpuno normalno- da žudite da malo vremena provedete i sami? Bavimo se pitanjima koje sve novopečene mame postavljaju.

Fiziološka žutica kod beba – Da li je opasna i koliko traje?
Nakon devet blaženih meseci iščekivanja, učenja, i privikavanja na novo biće koje se pridružuje Vašoj porodici, dolazi čitav niz izazova i radosti sa kojima se svaka mama suočava. Prva gugutanja, dojenje, privikavanje na novu rutinu i manjak sna, prve prehlade i problemi sa bebinim nosićem, učenje svih bebinih signala i potreba – sve je to sastavni deo puta koji je… Pročitajte više
Šta raditi kad je bebi zapušen nos?
Tokom trudnoće beba se polako formira, u tom procesu između ostalog stvara i svoj imuni…
Pročitajte više
Ishrana bebe po mesecima
Kada postanete roditelj shvatite da bebin plač kojim mališan zahteva obrok zna da bude…
Pročitajte više
Kada je moguće krenuti sa seksualnim odnosima nakon porođaja?
Seks posle porođaja je tema koja u sebi sadrži veliki broj pitanja. Ono glavno…
Pročitajte više

Osećajte se fantastično

Ako Vam se sviđa kako izgledate, dobro ćete se i osećati. Probajte neku od naših frizura sa malo održavanja da biste i dalje izgledali – i osećali se – neverovatno čak i kada nemate vremena ni novca.

6 magičnih vežbi da smršate nakon trudnoće
Nema žurbe u gubljenju porođajne težine. Dojenje i žurba oko mališe će se verovatno činiti kao dobri načini za počinjanje. Zapravo, stručnjaci preporučuju da sačekate oko šest nedelja pre nego što čak i pomislite da ponovo vežbate. Kada dođe vreme, ovo jednostavne ali efektne vežbe Vam pomažu da brzo oblikujete svoje telo. Možete ih čak raditi i sa bebom! 1. Čučnjevi sa bebom… Pročitajte više
Pravilno dojenje: saveti za pravilno dojenje
Dojenje bebi definitivno omogućuje najbolji nutritivni početak u životu – čak iako predstavlja izazov…
Pročitajte više
Ishrana za dojilje
Šta želite da naučite Trudnoća i ishrana Folna kiselina i Metafolin® – aktivan oblik…
Pročitajte više

Na poslu

Od pregovaranja o kliznom radnom vremenu do dovođenja do perfekcije umetnosti obavljanja više poslova istovremeno, otkrijte pametne strategije koje će Vas učini sjajnom na poslu.

Kako da se borim sa krivicom svako jutro kada ostavim svoje dete?
Mnoge mame osećaju krivicu da ostave bebu sa nekim drugim, kako ćete videti odlaskom bilo na koji roditeljski forum. Veza koju imate sa svojim detetom je drugačija od bilo koje druge vrste – Vaša beba je fizički bila deo Vas devet meseci pa je razumljivo što se plašite da je date u dnevnu negu ili jednostavno da budete razdvojeni toliko… Pročitajte više

PROIZVODI

FEMIBION 1 Planiranje + Trudnoća
Isplati se obratiti pažnju na ishranu pre nego

Isplati se obratiti pažnju na ishranu pre nego što zatrudnite, da biste bebi obezbedili najbolji mogući početak. Generalno je uvek bitno pratiti raznovrsnu i izbalansiranu ishranu i zdrav način života a posebno treba obratiti pažnju na ovo kada se planira trudnoća i tokom trudnoće. Trudnice imaju povećane zahteve za nekim hranljivim sastjcima pošto moraju i da njima snabdevaju nerođenu bebu tokom ovog perioda. Posebno treba obratiti pažnju da se obezbedi dovoljan unos folata *.

FEMIBION 1 sadrži kombinaciju dobro odabranih hranljivih sastojaka, uključujući najbitniji miks folata (Metafolin® i folna kiselina)*, osmišljen posebno za fazu planiranja i prvi trimestar trudnoće.

Dostupno u Apotekama
FEMIBION 2 Trudnoća + Dojenje
Do 13. nedelje telo Vaše bebe je već potpuno formirano, neverovatna faza rasta treba da nastupi.

Do 13. nedelje telo Vaše bebe je već potpuno formirano, neverovatna faza rasta treba da nastupi. Zato preporučujemo da počnete da uzimate FEMIBION 2 Trudnoća + Dojenje. FEMIBION 2 Vam obezbeđuje pažljivo odabrane hranljive sastojke poput folata (Metafolin® i folna kiselina) i omega-3 masnu kiselinu DHA od 13. nedelje trudnoće do kraja dojenja.

Dostupno u Apotekama