fbpxTrudnoća

Trudnoća
overlay image

Čestitamo! Na putu ste da postanete mama. Od toga šta da jedete do šta da obučete, razumevanja i postupanja kod čudnih znakova trudnoće i poznavanja prava trudnica, pomoći ćemo Vam i podržati Vas tokom narednih vrlo važnih nekoliko meseci.

Dobro je znati

Da li je bezbedno jesti suši? Šta sada možete da uradite da se pripremite za porođaj i zašto stalno zaboravljate stvari? Saznajte ključne informacije koje su Vam potrebne kao pomoć da prebrodite trudnoću bez ikakvih stresova.

Masaže u trudnoći – Prenatalna masaža
Trudnoća je dragocen period u životu svake žene, prepun iščekivanja i radosti, ali ujedno protkan i raznim izazovima. Vaše telo prolazi kroz razne faze fizičkih i emotivnih promena, izazvanih hormonima, kao i brojnim nelagodnim osećajima koje svaka trudnica iskusi. Bilo da je u pitanju jutarnja mučnina, pojačan pritisak na bešiku, ili oticanje zglobova, trudnoća zahteva da se prilagodimo svom telu… Pročitajte više
Nedoumice u trudnoći: Šta smem a šta ne smem u toku trudnoće
Šta smem u trudnoći? Ovo pitanje se odnosi na celokupan životni stil buduće mame,…
Pročitajte više
Kako pobediti umor i iscrpljenost u trudnoći
Trudnoća je radosna vest za mame, ali takođe podrazumeva da će se Vaše telo…
Pročitajte više
Menstruacija u trudnoći
Kada se pomenu menstruacija i trudnoća – to zvuči kao dva antonima, kao suprotni…
Pročitajte više

Osećajte se fantastično

Vaše telo sada prolazi kroz neke prilično neverovatne promene ali to ne znači da ne možete da vežbate ili da morate da nosite odeću koju mrzite. Postoji dosta kreativnih načina da ostanete u formi i oblačite se sa stilom sve do bebinog rođenja.

Mogu li i dalje da treniram pošto sam trudna?
Sjajno je što već trenirate i želite da nastavite. Vežbanje je dobro i za Vas i za Vašu bebu i sve dok ste zdravi a Vaša trudnoća normalna, nema razloga da ne nastavite. Vežbanje će Vam dati više energije, pomoći Vam da bolje spavate i smanjiti rizk od problema povezanih sa trudnoćom kao što su bol u leđima, visok krvni… Pročitajte više

Na poslu

Od toga kako da se izborite sa jutarnjim mučninama pre nego što podelite Vaše dobre vesti sa šefom, do odluke koliko da budete na porodiljskom odsustvu, odgovaramo na najčešća pitanja o trudnoći koja se tiču posla i dajemo savete šta da uzmete u obzir pre nego što donesete te velike odluke.

Trudni i poslovni – Vaša nova garderoba za posao
Odabir garderobe za posao može biti dovoljno komplikovan i da ne morate da pilagodite istu sve većem stomaku. Srećom, većina garderobe za trudnice sada obuhvata odeću u kojoj i dalje možete da izgledate poslovno iako ste trudni. Evo kako da se pobrinete za svoj stil u sledećih devet meseci u kancelariji… Sačekajte sa trudničkom garderobom Tokom prva tri mereca trudnoće ćete… Pročitajte više
Porodiljsko odsustvo: saznajte Vaša prava i počnite da planirate
Znači, trudni ste – čestitamo i dobrodošli na početak ove potpuno nove, uzbudljive faze…
Pročitajte više
Koliko prosečna žena potroši na trudničku garderobu – i kako mogu to da isplaniram?
Žene troše u proseku 130 funti po trudnoći u Velikoj Britaniji i 200 dolara…
Pročitajte više
Borba sa znacima trudnoće pre nego što iko zna da ste trudni
Kada prođe uzbuđenje zbog saznanja da ste trudni, prvih nekoliko nedelja trudnoće mogu da…
Pročitajte više

Mali Pomagači

Metafolin® – aktivan oblik folne kiseline
Folna kiselina ili Metafolin, ima li razlike? Predivan je osećaj znati da se vaša beba razvija dobro i da ste oboje zdravi i srećni tokom devet meseci trudnoće. Dobro je znati da postoje proizvodi koji mogu pomoći da to tako i bude. Poslednja istraživanja nutricionista pokazuju da i folna kiselina i hrana bogata folatima igraju važnu ulogu tokom trudnoće. Istraživanja… Pročitajte više
Mikronutrijenti koji su potrebni vašoj bebi - Omega-3 masna kiselina
Na listi hranljivih sastojaka i vitamina značajno mesto zauzima DHA (Dokozaheksaenska kiselina) koja je…
Pročitajte više
Folna kiselina i Metafolin® – zašto su važni?
Dosta vremena smo posvetili značaju folata i drugih nutrijenata za vašu trudnoću. Bez sumnje…
Pročitajte više
Folna kiselina i Metafolin® – aktivan oblik folne kiseline
Predivan je osećaj znati da se vaša beba razvija dobro i da ste oboje zdravi…
Pročitajte više

PROIZVODI

FEMIBION 1 Planiranje + Trudnoća
plati se obratiti pažnju na ishranu pre nego

Isplati se obratiti pažnju na ishranu pre nego što zatrudnite, da biste bebi obezbedili najbolji mogući početak. Generalno je uvek bitno pratiti raznovrsnu i izbalansiranu ishranu i zdrav način života a posebno treba obratiti pažnju na ovo kada se planira trudnoća i tokom trudnoće. Trudnice imaju povećane zahteve za nekim hranljivim sastjcima pošto moraju i da njima snabdevaju nerođenu bebu tokom ovog perioda. Posebno treba obratiti pažnju da se obezbedi dovoljan unos folata *.

FEMIBION 1 sadrži kombinaciju dobro odabranih hranljivih sastojaka, uključujući najbitniji miks folata (Metafolin® i folna kiselina)*, osmišljen posebno za fazu planiranja i prvi trimestar trudnoće.

Dostupno u Apotekama
FEMIBION 2 Trudnoća + Dojenje
FEMIBION 2 Vam obezbeđuje unos hranljivih sastojaka kao što je folat* (Metafolin® i folna kiselina) i DHA**, koji preporučujemo od 13, nedelje trudnoće do kraja laktacije.

Do 13. nedelje telo Vaše bebe je već potpuno formirano, neverovatna faza rasta treba da nastupi. Zato preporučujemo da počnete da uzimate FEMIBION 2 Trudnoća + Dojenje. FEMIBION 2 Vam obezbeđuje pažljivo odabrane hranljive sastojke poput folata (Metafolin® i folna kiselina) i omega-3 masnu kiselinu DHA od 13. nedelje trudnoće do kraja dojenja.

Tokom trudnoće bi posebno trebalo obratiti pažnju na to da unos folata bude adekvatan.

*Folat (folna kiselina i Metafolin®) doprinosi normalnoj proizvodnji krvi i procesu ćelijske deobe kao i razvoju majčinih tkiva tokom trudnoće, uključujući i formiranje posteljice. Posteljica nerođenoj bebi obezbeđuje esencijalne hranljive sastojke koji su joj potrebni.

Esencijalna omega-3 masna kiselina DHA (Dokozaheksaenoinska kiselina) je važna komponenta svih ćelijskih membrana u telu i posebno je skoncentrisana u mozgu i mrežnjači.

*Unos omega-3 DHA u trudnoći doprinosi razvoju očiju i mozga bbe, najpre preko pupčane vrpce a kasnije putem dojenja. I zaista, čak i nakon rođenja, povećane količine se nalaze u mrežnjači i mozgu bebe.

Da bi se obezbedili optimalni nivoi omega 3 DHA za Vaše dete tokom trudnoće i kada budete dojili, trebalo bi da dopunite unos DHA: Efekat omega 3 DHA se postiže sa dnevnim unosom od 200 DHA pored preporučenog dnevnog unosa za odrasle od 250 mg omega 3 masnih kiselina (DHA & EPA).

Dostupno u Apotekama