fbpxPlaniranje trudnoće

Planiranje trudnoće
overlay image

Znači, odlučili ste da ste spremni da postanete mama? Ne čekajte da zatrudnite da počnete da brinete o sebi. Ako sada napravite neke pametne izbore u vezi sa načinom života to može ne samo da Vam pomogne da zatrudnite već i da uživate u srećnoj trudnoći i obezbedite svojoj bebi najbolji mogući početak.

Dobro je znati

Kada je najveća verovatnoća da ćete ostati u drugom stanju? Kako se koristi kalendar plodnosti? Kako treba da se hranite da biste pripremili telo za trudnoću? I šta Vi i Vaš partner možete da uradite da se pripremite na najuzbudljivije putovanje u svom životu do sada? Evo najvažnijih informacija o svemu što treba da znate.

Rizici odlaganja materinstva
Materinstvo je jedan od najvećih koraka koje možete napraviti u životu, i čak ga možemo nazvati najuzbudljivijim, najstrašnijim, i najzahtevnijim korakom. Upravo zbog ovoga nas ne treba čuditi činjenica da nisu sve žene jednako orne i željne da postanu majke, i da je sasvim normalno da neke sanjaju ceo život da postanu majke, dok neke nisu sigurne da li je… Pročitajte više
Šta sve treba da znate o vantelesnoj oplodnji
Prošlo je dosta vremena otkako ste Vi i Vaš partner počeli da pokušavate da…
Pročitajte više
Kako povećati plodnost kod žena
Od jelovnika, nivoa stresa, sve do hormonskog balansa i stila života, svaka žena može…
Pročitajte više
Šta treba znati za plodnost kod muškaraca
Odlučili ste da je vreme da proširite porodicu i voleli biste da dočekate jedno…
Pročitajte više

Osećajte se fantastično

Za začeće je ključno da se osećate zdravo, puni energije i, naravno, seksi. Ali svakodnevne brige i stresovi mogu ponekad da Vas obeshrabre, naročito ako se neko vreme trudite da ostanete u drugom stanju. Pratite naše savete da biste se osećali sjajno.

Zadržite strast – bez obzira na to koliko ste zauzeti!
Setite se kada ste seks upražnjavali iz zabave, a ne da biste napravili bebu? Kada je život haotičan, fizički odnos sa Vašim partnerom može ponekad da bude poput još jedne dosadne obaveze. Evo nekoliko saveta kako da zadržite strast i date prvenstvo zadovoljstvu. Zakazan seks OK, znači ne postoji ništa što je seksi u rasporedima ali ponekad je potrebno planiranje… Pročitajte više
Izgledajte dobro, osećajte se dobro i imate sve preduslove da uspete
Trudnoća se ne dešava uvek toliko brzo koliko bismo mi želeli. Ali, pre nego…
Pročitajte više
Lista stvari koje biste želeli da uradite pre trudnoće
Kada pokušavate da zatrudnite isuviše je lako da se usredsredite na budućnost. Zapravo, sada…
Pročitajte više

Na poslu

Od čuvanja Vaših planova o bebi u tajnosti do toga kako da uspete da se izborite sa svim obavezama, saznajte kako da izađete na kraj sa brigama vezanim za posao – i da izbalansirate život između karijere i roditeljstva.

Šta da radimo kada smo stalno razdvojeni zbog posla?
Pravljenje bebe nije uvek toliko jednostavno koliko se čini. Ako ste Vi ili Vaš partner često odsutni zbog posla ili ste oboje iscrpljeni, to može da se čini potpuno nemogućim. Evo kako da sinhronizujete svoje rasporede … Odredite Vaš „plodni prozor“ Počnite računanjem najplodnijih dana. To je obično od 9. do 15. dana u ciklusu koji traje 28 dana. Označite… Pročitajte više
Planiram da zatrudnim ali još ne želim da moje kolege saznaju
Kada počnete aktivno da radite na bebi, možda ćete imati osećaj da ceo svet…
Pročitajte više
Da li bi stres na poslu mogao da utiče na moje šanse da zatrudnim?
Stres izaziva nekoliko hemijskih promena u mozgu koje dovode do fizičkih promena u celom…
Pročitajte više

PROIZVODI

FEMIBION 1 Planiranje + Trudnoća
isplati se obratiti pažnju na ishranu pre nego

Isplati se obratiti pažnju na ishranu pre nego što zatrudnite, da biste bebi obezbedili najbolji mogući početak. Generalno je uvek bitno pratiti raznovrsnu i izbalansiranu ishranu i zdrav način života a posebno treba obratiti pažnju na ovo kada se planira trudnoća i tokom trudnoće. Trudnice imaju povećane zahteve za nekim hranljivim sastjcima pošto moraju i da njima snabdevaju nerođenu bebu tokom ovog perioda. Posebno treba obratiti pažnju da se obezbedi dovoljan unos folata *.

FEMIBION 1 sadrži kombinaciju dobro odabranih hranljivih sastojaka, uključujući najbitniji miks folata (Metafolin® i folna kiselina)*, osmišljen posebno za fazu planiranja i prvi trimestar trudnoće.

Dostupno u Apotekama
FEMIBION 2 Trudnoća + Dojenje
FEMIBION 2 Vam obezbeđuje unos hranljivih sastojaka kao što je folat* (Metafolin® i folna kiselina) i DHA**, koji preporučujemo od 13, nedelje trudnoće do kraja laktacije.

Do 13. nedelje telo Vaše bebe je već potpuno formirano, neverovatna faza rasta treba da nastupi. Zato preporučujemo da počnete da uzimate FEMIBION 2 Trudnoća + Dojenje. FEMIBION 2 Vam obezbeđuje pažljivo odabrane hranljive sastojke poput folata (Metafolin® i folna kiselina) i omega-3 masnu kiselinu DHA od 13. nedelje trudnoće do kraja dojenja.

Tokom trudnoće bi posebno trebalo obratiti pažnju na to da unos folata bude adekvatan.

*Folat (folna kiselina i Metafolin®) doprinosi normalnoj proizvodnji krvi i procesu ćelijske deobe kao i razvoju majčinih tkiva tokom trudnoće, uključujući i formiranje posteljice. Posteljica nerođenoj bebi obezbeđuje esencijalne hranljive sastojke koji su joj potrebni.

Esencijalna omega-3 masna kiselina DHA (Dokozaheksaenoinska kiselina) je važna komponenta svih ćelijskih membrana u telu i posebno je skoncentrisana u mozgu i mrežnjači.

*Unos omega-3 DHA u trudnoći doprinosi razvoju očiju i mozga bbe, najpre preko pupčane vrpce a kasnije putem dojenja. I zaista, čak i nakon rođenja, povećane količine se nalaze u mrežnjači i mozgu bebe.

Da bi se obezbedili optimalni nivoi omega 3 DHA za Vaše dete tokom trudnoće i kada budete dojili, trebalo bi da dopunite unos DHA: Efekat omega 3 DHA se postiže sa dnevnim unosom od 200 DHA pored preporučenog dnevnog unosa za odrasle od 250 mg omega 3 masnih kiselina (DHA & EPA).

Dostupno u Apotekama