fbpx

Proizvodi

FEMIBION 1
Planiranje + Trudnoća

FEMIBION 1 Vam obezbeđuje unos pažljivo odabranih hranljivih sastojaka, od kojih je najbitniji folat* (Metafolin® i folna kiselina), koji preporučujemo za ovaj osetljiv period od trenutka kada počnete da planirate trudnoću do 12. nedelje trudnoće.

FEMIBION 2
Trudnoća + Dojenje

FEMIBION 2 Vam obezbeđuje unos hranljivih sastojaka kao što je folat* (Metafolin® i folna kiselina) i DHA**, koji preporučujemo od 13, nedelje trudnoće do kraja laktacije.

Pomenuti FEMIBION proizvodi su dodaci ishrani koji bi trebalo da se koriste kao dopuna a ne kao zamena za raznovrsnu, izbalansiranu ishranu i zdrav način života.

*Folat (folna kiselina i Metafolin®) doprinosi normalnoj proizvodnji krvi i procesu ćelijske deobe kao i razvoju majčinih tkiva tokom trudnoće, uključujući i formiranje posteljice. Posteljica nerođenoj bebi obezbeđuje esencijalne hranljive sastojke koji su joj potrebni.

Dopunski unos folne kiseline povećava nivo folata u trudnoći. Nizak nivo folata u trudnoći je jedan od faktora rizika za razvoj oštećenja neuralne cevi kod fetusa. Stoga se za žene preporučuje dopunski unos od 400µg folne kiseline dnevno u periodu od bar jedan mesec pre i do tri meseca posle začeća. Naučno je dokazano da nizak nivo folata u trudnoći predstavlja važan faktor rizika od oštećenja neuralne cevi. Pored toga, i drugi faktori (poput naslednih) mogu da povećaju rizik od oštećenja neuralne cevi.

** Unos DHA tokom trudnoće doprinosi normalnom razvoju mozga i očiju kod fetusa i odojčeta. Efekat se postiže sa dnevnim unosom od 200 DHA pored preporučenog dnevnog unosa za odrasle od 250 mg omega 3 masnih kiselina (DHA i EPA).


Iz ljubavi za novi život.

...