fbpx

Zadržite strast – bez obzira na to koliko ste zauzeti!

Setite se kada ste seks upražnjavali iz zabave, a ne da biste napravili bebu? Kada je život haotičan, fizički odnos sa Vašim partnerom može ponekad da bude poput još jedne dosadne obaveze. Evo nekoliko saveta kako da zadržite strast i date prvenstvo zadovoljstvu.

Zakazan seks

OK, znači ne postoji ništa što je seksi u rasporedima ali ponekad je potrebno planiranje da bi došlo do seksa. Pored toga, iščekivanje može da poveća uzbuđenje i pomogne da oboje budete raspoloženi.

Ugodite sebi

Ako ste pod stresom, velike su šanse da će Vam seks biti poslednji na pameti. Nađite vremena da se opustite, bilo laganom šetnjom ili čitanjem dobre knjige. Što ste opušteniji veća je verovatnoća da ćete imati fizički kontakt sa partnerom.

Vežbanje

Održavanje kondicije može da Vam pomogne da imate pozitivniji stav o svom telu a da i ne pominjemo da Vam daje više energije za odnos. Zapravo, istraživanje pokazuje da redovni odlasci u teretanu čak mogu da pomognu u povećanju seksualne želje.

Uzmite odmor za pravljenje bebe

Odmor bi moglo da bude ono što će Vam omogućiti da se povežete sa svojim partnerom. Vreme van posla i drugih obaveza će osloboditi Vaš um za razmišljanje o daleko zabavnijim stvarima.

Probajte nešto novo

Ako seks počinje da Vam bude pomalo rutinski, vreme je da „uzdrmate“ stvari. Sedite i zajedno sastavite listu od tri stvari koje bi svako od Vas želeo da pokuša u krevetu. To će vam pomoći da vidite jedno drugo u drugačijem svetlu i obnovite svoju zainteresovanost u spavaćoj sobi.

Upražnjavajte seks „bez razloga“

Pokušajte da ne postanete rob štapića za ovulaciju i plodnih prozora. Iako se zna da je Vaš ciklus bitna stavka, istraživanje pokazuje da parovi koji imaju redovan seks tokom meseca imaju veće šanse za začeće od onih koji to rade samo u periodu plodnog prozora. Usredsredite se jedno na drugo pre nego na bebe i intimni odnosi će postati mnogo više seksi i dosta spontaniji.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail