fbpx

Trudnoća – jeste li spremni?

Da li vam mama sa bebom u kolicima izmami nežan osmeh kada ih vidite na ulici? Da li možete da provedete sate u radnjama za decu? Da li se raznežite na TV reklame gde su mala deca glavni glumci? Izgleda da je vreme… mama u vama je spremna!

Ali kada je reč o bebama, stara poslovica „iščekivanje je najveća sreća” nije u potpunosti tačna. Realnost je – ne ostaje se u drugom stanju po komandi, kao kada rešite da kupite novi par cipela. I pre nego što ćete držati svoje prekrasno malo biće u naručju, devet meseci je pred vama. Kao buduća mama, sigurno želite da vaše čedo dobije od samog početka (čak i pre začeća) sve što mu je neophodno za optimalni rast i razvoj.

Najbolje što možete da uradite je da budete sigurni da se vi osećate sjajno i da i vi i vaša beba dobijete sve što vam treba – od prvog trenutka planiranja proširenja porodice, tokom trudnoće sve dok ne prestanete da dojite. To znači da vodite zdrav način života, hranite se raznovrsno i uravnoteženo, obezbeđujući optimalnu količinu esencijalnih hranljivih materija koje će podržati zdrav razvoj vašeg deteta.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail