fbpx

Šta da radimo kada smo stalno razdvojeni zbog posla?

Pravljenje bebe nije uvek toliko jednostavno koliko se čini. Ako ste Vi ili Vaš partner često odsutni zbog posla ili ste oboje iscrpljeni, to može da se čini potpuno nemogućim. Evo kako da sinhronizujete svoje rasporede …

Odredite Vaš „plodni prozor“

Počnite računanjem najplodnijih dana. To je obično od 9. do 15. dana u ciklusu koji traje 28 dana. Označite te dane na kalendaru i zakažite poslovne obaveze za neke druge dane, kada to bude moguće.

Izbegavajte stres

Seks bi mogao da bude poslednje što biste želeli da uradite nakon stresnog dana na poslu ali je zapravo savršen „protivotrov“. Jedna studija je pokazala da su ljudi posle seksa bolje reagovali na stres, zahvaljujući rastu hormona oksitocina.

Podesite alarm

Ako uveče to nije moguće, zašto ne pokušate seksi buđenje? Nivoi testosterona su svakako najviši ujutru, pa se Vaš parner verovatno neće buniti zbog takvog početka dana.

Radite to kad god možete

Čak i kada Vaši rasporedi ne dozvoljavaju seks kada su Vam dani najplodniji, ipak ga upražnjavajte. Ne samo da je dokazano da redovan seks poboljšava kvalitet sperme, već studije pokazuju da će žene koji redovno imaju odnose tokom meseca verovatnije zatrudneti od onih koje to rade samo kada su im dani najplodniji.

Napravite prostora za bebu

Ako zahtevne karijere znače da se jedva viđate sada, stvari će biti dosta komplikovanije kada postanete roditelji. Zajedno obratite pažnju na odnos poslovnog i privatnog života i utvrdite gde postoji prostor za poboljšanje. Kada budete imali bebu, oboje ćete svakako morati da oslobodite mnogo više vremena, pa vredi sada napraviti neke zdrave izmene.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail