fbpx

Planiram da zatrudnim ali još ne želim da moje kolege saznaju. Kako to da čuvam u tajnosti?

Kada počnete aktivno da radite na bebi, možda ćete imati osećaj da ceo svet zna Vašu tajnu. Zapravo, ljudi retko tako dobro primećuju kao što Vi mislite. Međutim, treba imati u rezervi nekoliko spremnih odgovora, za svaki slučaj. Evo nekoliko načina kako da navedete radoznale kolege na pogrešan trag:

Zašto ste prestali da pijete?

Ako bilo ko primeti da ste iznenada prestali da pijete alkohol, samo mu recite da ste na detoksikaciji. To je istina! Ako je u pitanju veliki posao i ne možete da se izvučete, jednostavno idite kolima i imaćete savršen izgovor.

Zašto izbegavate kofein

Ako postoji bilo koji dokaz da pokušavate da zatrudnite to je verovatno ostavljanje kafe. Ako iko pita, recite im da od nedavno imate probleme sa snom pa pauzirate sa espresom da biste videli da li to pomaže.

Promenite temu

Ako se na poslu pokrene tema o bebama budite nejasni. „Želela bih da jednog dana budem mama“ je sve što treba da kažete, Umesto toga, skrenite razgovor uzviknivši „Vau! Sviđa mi se tvoja bluza, da li je nova?“ I bele laži su u redu. Kada Vaše kolege budu znale da ste u drugom stanju – i objavite vesti kada Vi budete želeli – oni će u potpunosti razumeti Vašu potrebu za privatnošću.

Ne osećajte da ste pod pritiskom

Protivzakonito je da poslodavac pita za Vaše planove o trudnoći. Zato ne mislite da uvek morate biti iskreni kada Vas direktno pitaju. Čak ne morate ni da obavestite poslodavca da ste u drugom stanju do X nedelja pre nego što će beba doći na svet – šta Vi odlučite do tada je samo Vaša stvar.

Opustite se

Ne može se znati kada ćete ostati trudni pa ne dozvolite budućnosti da diktira Vaše sadašnje planove. Biće fino da učestvujete u uzbudjivim novim projektima i promocijama – moći ćete da pređete most trudnoće kada do njega dođete.

* Napominjemo da nismo uvek u mogućnosti da obezbedimo sve zakonske informacije u svim tačkama ali uvek možete za detaljnije informacije da posetite internet stranicu vlade Vaše države kao što je https://www.gov.uk/browse/childcare-parenting

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail