fbpx

Trikovi za roditeljstvo: pametni načini kako da olakšate svoj put u roditeljstvo

Prelaz iz faze kada ste bili par u fazu kada ste roditelji je verovatno jedna od najvećih – naravno i najuzbudljivijih – promena u životu koja će vam se ikada desiti. Jednog dana ste samo vas dvoje, a sledećeg sve potrebe jednog malog ljudskog bića zavise od vas.

Iako zvuči zastrašujuće, uskoro ćete razviti dosta pametnih strategija koje ne oduzimaju puno vremena i zajedno naučiti da roditeljstvo može da bude savršen način da ojačate svoju vezu sa parterom. Evo nekoliko ideja da Vam pomognu da otpočnete najneverovatnije putovanje u životu do sada.

Razgovarajte o razlikama

Često postoji još jedan način da se nešto uradi i verovatno ćete Vi i Vaš partner imati različite pristupe nekim stvarima. Miran razgovor o tim stvarima od samog početka će pomoći da se izbegne konflikt.

Menjajte se

Ako se Vaš partner vrati s posla pre Vas, on može da čuva bebu kada se vrati kući i omogući Vam da se odmorite vikendom. Čak iako dojite možete da izmuzete mleko u flašicu da bi Vaš parnter nekada noću nahranio bebu.

Odmarajte se kada beba spava

Ako ne možete da kratko odspavate, ako zatvorite oči i odmorite se vratićete jedan deo energije.

Ostavite kućne poslove

Oboje ste previše zauzeti i umorni da provedete mnogo vremena u raspremanju pa, ako Vas to muči i ako možete da priuštite, angažujte nekoga za sređivanje kuće dok se vi navikavate da ulogu novopečenih roditelja Ili, ako je novac problem, zamolite nekog od najbližih da Vam pomogne.

Kuvajte veće količine i zamrzavajte

To Vam omogućava da danima samo brzo podgrejete jelo ali ne zaboravite da ih označite i stavite datum.

Kupujte preko interneta

To je mnogo lakše nego da idete u kupovinu u supermarket sa kolicima.

Učinite noćne podoje lakšim

Stavite bebin krevetac do Vašeg kreveta, pa kada bude vreme za dojenje možete da spustite stranicu kreveca bez ustajanja iz kreveta. Predlažemo da koristite noćno svetlo zbog očiju pa oboje možete lakše da zaspite.

Nabavite maramu za nošenje bebe

Nošenje bebe ih čini srećnima i oslobađa Vam ruke za druge zadatke.

Izađite iz kuće brže

Ispišite spisak svega što je potrebno poneti kada izlazite napolje sa bebom ili, još bolje, držite spakovanu torbu sa osnovnim stvarima kao što su vlažne maramice, čiste pelene, kesa za prljave pelene, i rezervno odelce, podloga za presvlačenje.

Zakazujte izlaske za kasnije termine

Tako ćete moći da izađete iz kuće uz manje žurbe. Takođe, odvojte dodatno vreme i za aktivnosti kao što je dremka u poslednji čas.

Razmenjujte savete sa drugim roditeljima

Pridruživanje novim grupama za podršku roditeljima, odlazak na postnatalni kurs ili prijavljivanje na online roditeljske forume su sjajni načini da se saznaju novi roditeljski trikovi. To je i odličan način da se upoznaju drugi ljudi koji prolaze kroz ista dešavanja a čak i za sklapanje trajnih prijateljstava.

• Više informacija preko linka trikovi za roditelje novorođenčadi

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail