fbpx

Šta da uradite da Vam dojenje ide od ruke?

Dojenje bebi definitivno omogućuje najbolji nutritivni početak u životu – čak iako predstavlja izazov sa čudnom garderobom. Od brushaltera za dojilje do gornjih delova sa lakim pristupom, moraćete da prilagodite svoj stil u sledećih nekoliko meseci potrebama redovnog dojenja. To naravno ne znači da ne možete i dalje biti potpuno u trendu. Evo kako da negujete bebu i svoj izgled..

Sprečite opušten položaj grudi

Dobar grudnjak za dojenje je obavezan kao podrška za grudi i da im ne dozvoljava da budu opuštene. On će učiniti dojenje jednostavnijim. Trebaće Vam bar tri da ih menjate između pranja. Umeci za grudnjake mogu da se ocrtavaju ispod odela pa se opredelite za umetnute korpe koje daju uredniji izgled u užim gornjim delovima. Grudnjaci za spavanje su dobra ideja za podršku grudi u krevetu i za zadržavanje njihovog oblika kada prestanete da dojite.

Pronađite odeću koja Vam prija

Mnogim ženama tokom trudnoće i dojenja zatreba brushalter koji je nekoliko brojeva veći. Ako ste navikli na manje grudi, moraćete da prilagodite svoje navike u kupovini. Bluze sa volanima ili sa dosta detalja u predelu grudi na krupnijem poprsju mogu da izgledaju previše tako da je najbolje uzeti jednostavne bluze ili majice.

Obucite se za jednostavan pristup

Dojenje u javnosti može da bude dovoljno komplikovano i bez obaveze skidanja slojeva. Gornji delovi i haljine sa dugmetom sa prednje strane su idealni za dojenje dok su haljine na preklop mamini najbolji prijatelji! Moderna marama koja Vam pada na ramena će Vam omogućili dodatnu privatnost.

Probajte bluzu za dojenje

Ako imate novca bilo bi dobro da uzmete bluzu za dojenje koja ili ima trakice koje se oslobađaju ili deo koji možete da pomerate gore i dole. To omogućava lak pristup bez potrebe da izlažete ostatak tela, a mnoge od njih su vrlo moderne. Većina proizvođača garderobe za trudnice ih sada proizvodi.

Ubrzajte noćna dojenja

Nema potrebe da žrtvujete svoj stil ni kada dođe noć. Nabavite pižame za dojilje da biste olakšali noćne podoje. One imaju skrivena ojačanja koja se mogu otkačiti kao kod regularnog grudnjaka za dojenje kako biste nahranili svog mališana bez imalo m uke.

Izbegnite strije

Vaše grudi će se vratiti na prvobitnu veličinu i brže nego što mislite. U međuvremenu ih redovno vlažite (najbolje nakon kupanja ili tuširanja) da bi kože bila meka i da biste izbegli pojavu strija. Ako su Vam bradavice ispucale ili bolne, potražite posebnu kremu u apoteci.

Prirodno izgubite kilograme iz trudnoće

Dojenje nije samo sjajno za Vašu bebu – i Vi možete da imate nekih prednosti. Proizvodnja mleka sagoreva do 500 kalorija dnevno što može da Vam pomogne da prirodno izgubite na težini u mesecima kada budete dojili. Međutim, ova dodatna potražnja može da uzme svoj danak na Vašem telu zbog čega zahtevi za izvesnim hranljivim sastojcima rastu tokom dojenja. Stoga, pored zdravog načina života, bitno je i da Vam ishrana bude raznovrsna i izbalansirana. Uzimanje dodatka ishrani, kao što je FEMIBION 2, koji obezbeđuje dobro odabrane hranljive materije, od kojih folat i DHA (omega-3 masna kiselina) mogu da budu od pomoći kao podrška za Vas i bebu u ovom periodu.*

* Za DHA, trudnicama i dojiljama se prepoučuje da imaju dodatni unos od 200 mg DHA dnevno pored prepručenog svakodnevnog unosa, -3 masnih kiselina za odrasle (250 mg DHA + EPA). Trudnički unos omega-3 DHA doprinosi normalnom razvoju mozga i očiju fetusa i dojenčeta.

Facebooktwittergoogle_pluspinterestmail